Gluten Free Recipes

About Gluten Free Food and the Joy of Cooking.

DSC_0657

In her cookbook ‘Food That Really Smecks’, the delightful Edna Staebler ponders, when discussing squash,:’While it is baking, I have the serene feeling that all is well and on its way.’ In my head I always add,’in the world’.  And there are many dishes that give me this feeling while I am cooking. Oh, just the handling of the food, the cutting, kneading, stirring and the wonderful aromas wafting through the house. And than the anticipation of my family and friends sitting at the (well dressed!) table savoring every mouthful and sighing with delight. Receiving compliments on my cooking and seeing a meal turn in to a feast with companionable talk and laughter is an absolute joy in life. I strongly believe that when cooking, one must be in a good mood and stir in positive vibes as well. I feel so fortunate to find cooking soothing for the mind.

I like simple and healthy food made with honest ingredients. I love reading cookbooks and like recipes that are simple and straight forward. Since I have Celiac Disease, all my recipes are gluten free and low in dairy products.  If you have any questions about Celiac Disease or my recipes, feel free to leave a comment or contact me at likefloraposte@gmail.com

In haar kookboek ‘ Food That Really Smecks’, de kostelijke Edna Stabler mijmert, tijdens t bespreken van squash,: ‘ terwijl t gaart in de oven, heb ik t vredige gevoel dat alles goed verloopt.’ In mijn hoofd voeg ik er aan toe, ‘ in de wereld.’ En er zijn veel recepten die dat gevoel geven terwijl ik kook. Oh, alleen al het bereiden van voedsel, het afwegen, kneden, roeren en de heerlijke aroma’s die door t huis zweven. En de glunderende familie en vrienden, zittend aan de ( feestelijk gedekte!) tafel,  genietend van elke hap met een zucht van voldoening. T krijgen van complimenten over mijn koken en gezellige gesprekken aan tafel , daar word ik blij van. En ik ben ervan overtuigt dat je gedurende t koken in een goede stemming moet zijn en de juiste ‘vibes’ int eten moet roeren. Wat een geluk dat koken voor mij een rustgevende bezigheid is.

Ik hou van simpel en gezond eten, gemaakt van eerlijke ingrediënten. Ik vind t heerlijk om kookboeken te lezen en heb een voorkeur voor eenvoudige recepten zonder soesa. Omdat ik Coeliakie heb, zijn al mijn recepten gluten vrij en lactose arm. Als je vragen hebt over Coeliakie of mijn recepten, contacteer me gerust op  likefloraposte@gmail.com of laat een reactie achter.

Love and Liefs, Johanna.

RECIPES:

Breadpudding

 Zucchini soup 

Devilled eggs

 Gluten free pastry

Featherlight yellow cupcakes

Pizza

Strawberry pie

Silky sweet aniseed cream

Coconut shrimp

Old fashioned chicken soup

Harvest Moon Pie

Leave a comment