Preparing for Winter

‘In the depth of winter, I finally learned that within me there lay an invincible summer.’

Albert Camus

Every season shows already signs for the coming season. The buds on the branches in winter, the first birds coming back from their winter resorts in early spring and than leaving again by the end of summer announcing the coming fall.

Elk seizoen laat alvast de tekenen zien voor t volgende seizoen. De knoppen aan de takken in de winter, de eerste vogels die in de vroege lente terugkeren van hun zomerkwartieren en dan aan t eind van de zomer weer vertrekken om de herfst aan te kondigen.

1192

And here the chipmunk, very adorable.(As long as they do not nest in your garage or make holes under your pavement;0) )

En hier t Noord-Amerikaans gestreept eekhoorntje, erg vertederend (Zo lang ze maar niet nestelen in je garage of holen maken onder je oprit;0))

008_5

He is busy all day long.He is filling up his larder to prepare for winter. Look at those cheeks!

De hele dag, is hij druk in de weer. Hij stouwt zijn voorraadkast vol om zich voor te bereiden op de winter. Kijk eens naar die wangen!

DSC_0015

I can already picture him in his underground burrow, waking up from a deep sleep, a bit peckish. He munches away happily and snuggles up again for further sleep while above ground storms will rage and snow might fall.

Ik zie hem voor me in zijn ondergrondse hol, even wakker worden van een diepe slaap met een knorrend buikje. Blij knaagt hij t een en ander weg en dan kruipt hij weer lekker onder de wol en snurkt verder, terwijl bovengronds stormen razen of de sneeuw valt.

Love and Liefs, Johanna.

Advertisements

8 thoughts on “Preparing for Winter

  1. Mijn neef(je) heeft zo’n beestje in een hok op de veranda, hij had er 3, 1 is ontsnapt (dus of die nog ergens rondhangt?, de 2e heeft het niet gered, maar nummer 3 huppelt nog vrolijk rond, ‘ t lijkt een schatje hoor

  2. Hi Ria, ik zie d chipmunks ook weleens op kinderboerderijen in Nederland in hokjes. Wel jammer want deze druktemakers horen beslist niet in een kooitje. Ze worden dan druk en nerveus en gaan vaak al snel dood. Je kan je neefje wel geruststellen dat zijn ontsnapte vriendje vast nog ergens leeft want ze overleven in t wild bijzonder goed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s